Surdegsbakning

Surdegsbakning

SURDEgsbAKning

Kom med och lär dig baka: lantbröd, baguetter, fougasse och ett påskbröd!

Tid: 9.3.2019 kl. 10–16 och 10.3.2019 kl. 10–16
Plats: Backers Baker, Borgbyvägen 2, Pojo
Kursledare: Sam Pettersson
Deltagaravgift: 120 euro / person
Målgrupp:Både nybörjare och längre hunna
Antal deltagare: 12
Anmälan: Vi ser fram emot din bindande anmälan senast den 26.2.2019 till e-post adress info@hald.fi.

Du lär dig:

  • Kulturspannmål – vad är det? Skillnader i bakegenskaper, smak och näringsinnehåll.
  • Att känna igen surdegens olika stadier, vildjäst, påverkan av sötma, syra och salt.
  • Att sätta degar för olika utbakningstider, degmognad, glutenutveckling och om färskhållning.
  • Att forma eller “slå upp” bröd, känna igen den optimala jäsningstiden.
  • Att snitta bröden.
  • Att baka av eller grädda bröden, baktemperaturer, brödtemperaturer.
  • Att förvara bröd.

Ta med:

  • En fyrkantig plastlåda (min. 6–7 liter) med lock.
  • Mössa och förkläde.
  • Penna och papper.
  • Två kökshanddukar.
  • Degskrapa.
  • Skor.