Surdegsbakning
SURDEgsbAKning
Kom med och lär dig baka: lantbröd, baguetter, fougasse och ett påskbröd!
Tid: 9.3.2019 kl. 10–16 och 10.3.2019 kl. 10–16
Plats: Backers Baker, Borgbyvägen 2, Pojo
Kursledare: Sam Pettersson
Deltagaravgift: 120 euro / person
Målgrupp:Både nybörjare och längre hunna
Antal deltagare: 12
Anmälan: Vi ser fram emot din bindande anmälan senast den 26.2.2019 till e-post adress info@hald.fi.
Du lär dig:
- Kulturspannmål – vad är det? Skillnader i bakegenskaper, smak och näringsinnehåll.
- Att känna igen surdegens olika stadier, vildjäst, påverkan av sötma, syra och salt.
- Att sätta degar för olika utbakningstider, degmognad, glutenutveckling och om färskhållning.
- Att forma eller “slå upp” bröd, känna igen den optimala jäsningstiden.
- Att snitta bröden.
- Att baka av eller grädda bröden, baktemperaturer, brödtemperaturer.
- Att förvara bröd.
Ta med:
- En fyrkantig plastlåda (min. 6–7 liter) med lock.
- Mössa och förkläde.
- Penna och papper.
- Två kökshanddukar.
- Degskrapa.
- Skor.