Surdegsbakning

Surdegsbakning

Surdegsbakning 22-23.11.2019, Borgå

Kom med och lär dig baka: baguetter, lantbröd (råg, vete, fullkorn), vörtlimpa (julbröd) och fröbitar!

Tid: 22.11.2019 kl. 16-20 och 23.11.2019 kl. 9-16
Plats: Åby bageri, Företagargatan 12, Borgå
Kursledare: Sam Pettersson, surdegsbagare
Deltagaravgift: 120 euro / person
Antal deltagare: Max 12 personer
Anmälan: Bindande anmälan till info@hald.fi senast 14.11.2019

Du lär dig:
– Kulturspannmål – skillnader i bakegenskaper, smak och näringsinnehåll
– Att känna igen surdegens olika stadie, vildjäst, påverkan av sötma, syra och salt
– Att sätta seger för olika utbakningstider, degmognad, glutenutveckling och om färskhålling
– Att forma eller “slå upp” bröd, känna igen den optimala jäsningstiden
– Att baka av eller grädda bröden, baktemperaturer, brödtemperaturer
– Att snitta bröden
– Att förvara bröd

Ta med:

  • En fyrkantig plastlåda med lock (minst 5 liter)
  • Mössa och förkläde
  • Skor
  • Två kökshanddukar
  • Degskrapa
  • Penna och anteckningsblock