Viltkurs för jägare

Viltkurs för jägare

Viltkurs för jägare 18-19.1.2020

Målet med kursen är att ge jägare en manual för hur det skjutna djuret skall behandlas för att få bästa möjliga kött som resultat. Då jägarkåren har upplysts om hur köttet skall behandlas för att få en jämn produkt öppnar sig intressanta marknader för viltkött inom gastronomin.

Program

Lördag 18.1.2020

Samling kl. 9.30 vid Nygårdsvägen 40, 10300 Karis. Därifrån kör vi ut i skogen i konvoj till slakteriet och jaktstugan som tillhör Kungsböle Jaktlag.

Grovstyckning av vitsvanshjort. Efter grovstyckningen fortsätter kursen med finstyckning och matlagning på Norrby Gård, Norrbyvägen 277, 10600 Ekenäs.

Söndag 19.1.2020

Samling kl. 10.00 på Norrby gård, Norrbyvägen 277, 10600 Ekenäs.

Matlagning och gemensam middag med partner (avec)

Kursledare

  • Torsten Mörner, Leg Vet, Statsveterinär Viltsjukdomar, Statens Veterinärmedicinska Anstalt
  • Kaj-Erik Knichter, kock och restaurangägare
  • Nile Höglund, assistent

Deltagaravgift: 200 euro / person
Antal deltagare: max 12 personer
Anmälan: Vi ser framemot din bindande anmälan senast den 2.1.2020 till info@hald.fi
Ta med: Förkläde, styckningskniv och handduk (släng).