Kursledare är Eliisa Kuusela, självlärd surdegsbagare som skrivit flera böcker om surdegsbakning. Hon är grundare till gruppen Hapanjuurileipurit på Facebook, gå gärna med i den.
Lördag kl. 10–16
Vi bakar tre varianter av surdegsbröd, processen gås igenom både via teori och i praktiken.
Varför bakar vi med surdeg
Mjölval, det är stor skillnad på olika mjöl
Surdegsroten och hur man sköter den
Sensorering (aistiaiset) vi smakar/doftar/observerar med alla våra sinnen
Kalljäsning över natten
Söndag kl. 10-13
Vi bakar av bröden, hur och varför?
Vi repeterar, kompletterar och diskuterar
Du får med dig en DIIVA-vetedegsrot och brödet som du bakar. Du kan också köpa KALLIO- rågsurdegsrot som har sina rötter i 1800-talet, och P’ULLA som är en vetedegsrot som passar för söta bakverk. Som stöd får du en nätbaserad kurs på finska.
Kursledare
Eliisa Kuusela
Plats
Backers Baker Ab i Bollstad, Raseborg
Deltagare
Max 12 deltagare.
Ta med!
Telefon med kamera eller kamera. Dator eller annan teknik du använder för att skriva (pad, häfte …).
Traktering
Vi bjuder på lätt lunch och kaffe/te under dagen.
Pris
120 euro för medlemmar
150 euro för icke-medlemmar
Anmälan till info@hald.fi